18 cm skersmens tortukui:
100 gr cukraus
1 kiaušinio
50 gr sviesto
50 gr medaus
1 nubraukto a.š sodos
1 a.š vanilinio cukraus
250-260 gr miltų.
Kremui:
Išties kremą visiškai pakeičiau ir dariau tokį senovišką grietinės,tikrai nenusivyliau!1 l grietinės
įvairių želių,spalvotų, aš naudojau 3 rūšių+ 1 ištirpinau jau sustingusią ir įmaišiau į kremą kad būtų geresnė konsistencija tepant.
Pusės stiklinės cukraus.
1a.š vanilinio cukraus
Biskvitai:
Pravėsusią tešlą daliname į 6 gabalėlius. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Pasiruošiame du kepimo popieriaus lapus. Ant kepimo popieriaus iškočiojame apie 20 cm skersmens apskritimą ir kepame 4-5 min., kol gražiai paruduos. Kol vienas lakštas kepa, iškočiojame kitą. Iš orkaitės išimtą lakštą apipjauname pagal trafaretą (aš naudoju lėkštę), nuimame nuo popieriaus ir padedame ant grotelių ataušti. Taip iškepame visus lakštus. Iškepę lakštai turi būti gana trapūs ir kieti.
Tikrai labai sotus tortukas, Visai pamiršau paminėti kad dvigubinau porcijas.
Niam niam, gražaus oras,gerų akimirkų!
P.S savaitėlei kitai galiu pradingti, egzaminai, pusmečiai ir kiti nemalonūs dalykėliai laukia... , tačiau kitą kartą vos man grįžus ragausim vanilinio padažo ir bananinių keksiukų su šokoladiniais čipsais ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą