2012 m. birželio 14 d., ketvirtadienis

Braškinis tortas

Net nežinau kokias žodžiais galėčiau papasakot apie savo meilę vasarai... tikrai, pritrūkau žodžių... O kaip jos nemylėt, kai mama grįžta namo su dėže braškių ir leidžia su jom  daryt ką noriu?! Geriausiais receptukas man pro akis tada nepraslydo :) Labai lengvas, greitas, begalo gardus tortas, tikrai nustebinsit ir namiškius ir svečius
Reikės:
 nuo 600 g iki 1kg braškių (taip sakant pagal meilę joms)
Šokoladinio vyniotinio
700 gr grietinės,
2 šaukštų želatinos; pusės puodelio šalto vandens
4 šaukštų cukraus pudros
Eiga:
  • Braškes nuplauna, supjaustom per pusę, paliekam džiūti.
  • Tuo metu 1 cm storumo vyniotinio gabalėlis dėliojam tortinėje;
  • Į puodą su šaltu vandeniu beriam želatiną, ir kaitinam ja tol kol išnyksta visi grūdeliai, tik neužvirkit.
  • Tortinėje dėliojam braškes ant vyniotinio
  • Kai želatina ataušta, ją sumaišom su grietine ir cukraus pudra.
  • Užpilam ant braškių ir vyniotinio
  • Saugiai padedam į šaldymo kamerą 30 min, arba 3 h į šaldytuvą.
  • Ragaujam vasaros!

2 komentarai: