2012 m. rugsėjo 23 d., sekmadienis

Čili sriuba

Tikrai pati pati skaniausia sriuba! Ko gero net mamos ne tokia gardi (blush) Taigi tik keletas apibendrinamųjų žodelių:
  • Nėra ji tokia ČILI aštrumas vidutinis todėl mėgautis galėsite visi
  • Kitą dieną ji dar skanesnė, o ir sušyla itin greitai
  • Gaminimas tikrai tikrai nesudėtingas,o rezultatas nustebins net didžiausius skeptikus.
Suviliojau? Ruoškite čiliukus ir mėsytę, pradedam:
Reikės:
  1. 1 čili pipiriuko
  2. 1 skardinės (400 gr.) aštrių konservuotų pupelių
  3. 500 gr pomidorų
  4. 1 paprikos
  5. 100 gr aštraus pomidorų padažo
  6. pipirų,druskos
  7. 1 galva svogūno
  8. 500 gr faršo (kiaulienos arba jautienos)
  9. 2 česnakų skiltelės
  10. 200 gr fermentinio sūrio
  11. 3 v.š aliejaus
  12. Tortilijų (jei norite)
Eiga:
Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite nuo jų odelę. Pomidorus, čili pipirą, papriką ir česnako skilteles sumalkite. Jautienos faršą pakepinkite kartu su smulkiai supjaustytu svogūnu kol paruduos. Į puodą supilkite faršą, sumaltą daržovių masę, konservuotas pupeles ir pomidorų padažą. Jei manote, kad per sausa, pomidorų padažo įdėkite šiek tiek daugiau. Viską gerai išmaišykite, suberkite prieskonius ir druską. Troškinkite apie 15-20 minučių ant silpnos ugnies. Patiekdami supilstykite į lėkštes ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu, sūris gražiai išsilydys.
Tortilijas paskrudinam orkaitėj arba konvekcinėj krosnelėj ,kad taptų traškios traškios
Nerealus skanumas, o pavalgę bus visi ir dar rytdienai  pietums liks! :)))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą