Nevadinu jų tik graikiškom,nes iki orginalaus recepto dar trūksta ingridentų.Šį receptą pirmą kartą išgirdau iš tėčio,na o vėliau matydama kaip jos gaminamos išmokau ir pati.
Tai tikrai pačios skaniausios salotos jei mėgstat sūrį ,,feta''
Reikės: (2 suagusiem ir 2 vaikam gali būti dar ir per daug..)
- salotų ,,iceberg'' (viena vidutinio dydžio galva)
- Sūrio feta 250gr.
- 2 dideli pomidorai
- 4 virti kiaušiniai
- raudono svogūno pusė mažos galvos
- 1 ilgas agurkas
- alyvuogės
- alyvuogių alieju;bazilikas;raudonėliai;kt. prieskoniai
Eiga:
- Salotas (pomidorus,agurkus,icebergą) nuplaunam,suplešom(icebergą) ir paliekam ,kad nuvarvėtų.kiaušinius išverdam;
- agurkus gražiai ir gana plonai supjaustom griežinėliais ir tankiai išėliojam ratu lėkštėje.šalia krašto.
- Suplėšytą icebergą dėliojam lėkštės viduryje,ant jo dedam supjaustytą kubeliais fetą,pomidorus,kiaušinį,raudoną svogūną supjaustytą žiedeliais.
- jei norit dedam alyvuogių (pagal skonį) pilam alyvuogių aliejus, taip pat pagal skoni,beriam prieskonius ir valgom su česnakine duona (arba paskrudinta duonele).
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą