2012 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

Tradiciniai lietiniai

Prisipažinsiu,iki šiol nežinojau tobulo lietinių recepto.Tešla amžiais būdavo per kieta,kažko trūkdavo ir pan,bet dabar atradusi puikų receptą ir įdėjusi šiek tiek fantazijos turiu puikų rezultatą.Sudominau?
Reikės:
8 lietiniai iškeps( na, o toliau dauginkit iš kiek tik norit)
80gr miltų;
200ml pieno;
kiaušinio;
šaukšto aliejaus;
žiupsnis druskos;
2 a.š cukraus;
aliejaus kepimui.
toks yra orginalus receptas,aš į jį dar pilu lašelį vanilės esencijos ir 1 a.š džiovintų arba šviežių apelsino žievelių :)

Darbo eiga:
1.miltus,druską,cukrų,apelsino žieveles,esenciją sumaišom;
2.Įmušam kiaušinį,pilam pieną po truputį ir nuolat maišom!;
3.į įkaitintą keptuvę įpilam lašelį aliejaus ir tiek tešlos,kad vos padengtų keptuvės dugną.aš naudoju 24cm skersmens keptuvę.
4.vos vos pakepam ir apverčiam kita puse ir vėl šiek tiek apkepkit :)
na ,o vėliau dėkit savo mėgstamą įdarą.SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą