2012 m. balandžio 22 d., sekmadienis

Pieno kokteilis su šaldytais bananais

 Šimtai šio kokteilio variantų plūduriuoja internete, bet aš noriu jums papasakoti apie patį patį skaniausią,pačios pagerintą!
Toks gaivinantis ir tikrai labai,labai sotus!
Reikės:
200 ml pieno,50 ml kefyro;
2 vidutinių šaldytų bananų; (kad jie nesušaltų  į ledo kubelius, supjaustytus bananus į šaldiklį įdėkite max valandai).
Eiga:
Viską supilame i kokteilių maišiklį arba kitokį aparatą kuris tuos bananus galės sutrinti aš pvz naudoju zepter ,,mixSy'' ir smulkiname tol kol bananų gabalėlių visai nebelieka.
Šiame kokteilyje bananai pakeičia vanilinius ledus ir dar suteikia tokio puikaus skonio ir ne kažkokie iš dėžutės ledai,o prinokę,užšaldyti bananai jūsų namuoseTaigi tikrai siūlau išbandyti nes nusivylusiu nebus :)

2012 m. balandžio 21 d., šeštadienis

Šokoladinis pyragas su desertine varške

Niam niam! tikras skanumėlis jums ir jūsų svečiams, lengvai pagaminamas :)
Reikės:
  • 150 g šokolado
  • 120 g sviesto
  • 200 g rudojo cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 80 g miltų
  • 0,5 a.š kepimo miltelių
  • 4 valg.š kakavos miltelių
  • 180 g plombyro skonio desertinės varškės
  • Lašelis vanilės esencijos
Eiga:
  1. Sviestą su šokoladu ištirpinkite dubenyje ant garų arba labai silpnos ugnies.
  2. Išplakite kiaušinius su cukrumi. Ten pat iš lėto supilkite šokolado sviesto masę ir viską išmaišykite.
  3. Miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius sumaišykite ir suberkite į šokolado masę, išmaišykite.
  4. Kepimo formą padenkite kepimo popieriumi ir supilkite pusę šokolado masės.  Su šaukšteliu kabinkite varškę ir dėliokite ant pyrago. Kai sudėsit varškę užpilkite likusią šokolado masę.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temp. kepkite 30-35min.
Aš varške tankiai išdėliojai nedideliais gabalėliais ir galiausiai sugalvojau, kad galiu padaryti vientisą sluoksnį, taip man pasirodė geriau ir tikrai nenusivyliau :)
Receptas iš: Gamyklėlės

Braškės šokolade

Žinau, kad visi žinom kaip tai padaryti, bet...... Braškės šokolade yra kažkas toooookio kai dar nėra jų tikrasis sezonas,o gali mėgautis tokiais dalykais..
Taigi laaabai trumpai ir paprastai:
Braškių visiems po dvi-tris
Šokolado iki 100 gr priklauso nuo to kiek braškių ir kaip labai mėgstat šokoladą
Smeigtukų ( dantų krapštukai tikrai tinka, ir visi turim)
Eiga:
Nuo braškių nuimam kotelius, nuplaunam, nusausinam.
Šokoladą ištirpinam garų vonelėje.
Braškes pasmeigiam ir įmerkiam į šokoladą indelyje
Mėgaujamės!
Pasiūlymas: į šokoladą įpilkite 1 a.š saulėgrąžų aliejaus, tai suteiks braškėm beprotiškai gražų spindesį ;)

2012 m. balandžio 15 d., sekmadienis

Rafaelo tortas

Mano legendinio ,,snikerinio''  turbūt nepakeis niekas,bet šis tortas taip pas vertas aplodismentų :))
Lengvas,gardus,SALDUS ir toooooks kreminis :) Paskanaukit :) tik vienas dalykas kuris mane siaubingai glumino: šaldytuvas, šaldytuvas,šaldytuvas torto geriau iš ten neišimti iki tiekiant, nes po to bus siaubingas dalykas: tortas grius :D taigi nepamirškit,kad kepant šį tortą šaldytuve būtų vietos :)
Biskvitams:
  • 5 didelių kiaušinių
  • 200gr cukraus
  • 1a.š vanilinio cukraus (esencijos)
  • 65gr.aliejaus
  • 230 gr. miltų
  • 12 gr kepimo miltelių
Kremui:
  • 1 indelio kondensuoto pieno (kambario temperatūros)
  • 200 gr minkšto sviesto
  • 450gr. plakamosios grietinėlės (36 %)
  • 50 gr kokosų drožlių
Biskvitų sulaistymui:
Recepte naudojo 200 ml vandens,1 citrinos sultis,2a.š cukraus1 citrinos žievelės
Bet pasitarus su drauge kuri jau buvo išbandžius šį tortą ir jos pasiūlyta naudoti ,,Malibu'' gėrimą kokosų skonio,tačiau pasibaisėjus jo kaina, pakeičiau likeriu ,,Dama'',visiems puikiai žinomu :)) taigi mano variantui reikės:
  • 150 ml likerio ,,dama'' kreminio
  • pusė arba daugiau citrinos sulčių
  • šiek tiek vandens ( ~ 1 a.š) kad taip stipriai nesijaustų alkoholis
Papuošimams:
  • 175 gr cukraus pudros
  • 1/2 šaukšto želatinos
  • 1 1/2 šaukšto vandens
Kimbam į darbą :
Biskvitui kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile, kol masė taps puri, šviesi ir tris kart padidės, tai užims apie 5-7 minutes.
Plakant plona srovele supilkite aliejų, paplakite dar apie minutę, kad masės susijungtų.
Dalimis suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais. Atsargiai išmaišykite, kad neliktų miltų grumulėlių (tik neplakite mikseriu).
Gautą masę supilkite į kepimo formą (dugną išklokite kepimo popieriumi) ir kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Mano kepė maždaug 33 minutes.Atvėsintą biskvitą supjaustykite į 4 arba 3 dalis ( aš pjausčiau į tris).
kremui: grietinėlę išplakam, tik neperplakit ir dedam į šaldytuvą.
Kondensuotą pieną išplakite su sviestu iki purumo, kol masė pašviesės. Supilkite kokosų drožles, permaišykite ir kremą padėkite į šaldytuvą.
Kai abu kremai atvės, išimkite iš šaldytuvo ir sujunkite abu kremus.maišykite(!) iki vienalytės konsistencijos
Sulaistymui: Viską tiesiog sumaišykit ir ragaukit,kad nebūtų per rūgštu, ir šiek tiek sumažėtų alkoholio skonis.
Konstruojam tortą:
imam vieną biskvitą,sulaistom ir tepam 1/3 kremo.
dedam 2 biskvitą,sulaistom, tepam kremu
imam 3 biskvitą,sulaistom ir dedam ant antrojo,kol kas padėkite tortą į šaldytuvą ir palikite šiek tiek susistovėti. 2h
Išėmus tortą ji aptepam likusiu kremu ir galima apibarstyti kokosų drožlėm.
Pasigaminam gėlytes:
želatiną užpilkite vandeniu, palikite išbrinkti, po to ištirpinkite ir srovele supilkite į cukraus pudra. Išmaišykite ir suminkykite masę, turi gautis plastilino konsistencijos masė. Suvyniokite į maistinė plėvelę ar maišeli, nes masė labai greitai džiūna. Atsignybkite po nedidelį gabalėlį masės, iškočiokite, su formelėm išpjaukite norimos formos figūreles, atidėkite į indą išklotą perlinėm kruopom ar ryžiais ir palikite, kad sustingtų.
Formuokit kaip tik benorit,aš dariau rožytes ir žmogučius :)


P.s ir vėl kokybė nuotraukų nekažką.... Reiks pasakyt seneliui ,kad paruoštų man apšvietimą :D

Receptas iš : ,,Neringos-blogas''

2012 m. balandžio 14 d., šeštadienis

Benedikto kiaušiniai

Pagaliau savaitgalis! Ilgai planavau,ir pagaliau prisiruošiau padaryti tikrus,sočius savaitgalio pusryčius,šiam reikalui pasirinkau Benedikto kiaušinius,kurie tituluojami tikrais pusryčių karaliais.:) Siūlau pabandyt :) Mano šeimai labai patiko!
4 asmenims reikia:
2 bandelių kurias galima laisvai perpjauti per pusę,apvalių(naudojau ,,Vilniaus duonos'' IMK bandeles,puikiai tiko,tilpo į skrudintuvą.)
4 kiaušinių
Kiaulienos šoninės
Hollandaise padažui:
150 gr  sviesto
4 kiaušinių tryniai
1 šaukštas vandens
1 va.š baltojo  vyno acto
citrinos sulčių
druskos,juodųjų pipirų
Eiga:
Pirmiausiai ruošiame padažą.
Pirmiausia, tai reikia ant nedidelės ugnelės ištirpinti sviestą. Leisti jam truputį pastovėti, kad pieno likučiai nusėstų į dugną, o geltoną, ištirpusį sviestą supilti į atskirą indą. Patogiausia būtų ąsotėlis koks, nes iš jo paskui pilsim į trynių plakinį po truputį sviestą. Tai, kas liko puodelyje – baltos liekanos, jas reikia išmesti.
Pasiruošti puodą, kuriame virs vanduo, o ant jo statysim dubenį, kuriame plaksim padažą. Vandens puode neturi būt daug, gal vienas ketvirtadalis. Ir vanduo jokiu būdu negali liesti dubens, kuriame plaksime padažą, dugno. Dubenį geriausia pasirinkti plonom sienom, metalinį arba stiklinį.
Trynius sudėti į dubenį, įpilti šaukštą vandens ir šaukštelį balto vyno acto. Pastatyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir pradėti plakti, po truputį pilti lydytą sviestą. Įpilti maždaug šaukštelį ir plakti plakti, kai jau matysis, kad viskas jau jungiasi ir virsta į tokią balsvai gelsvą masę, pilti jau sviestą galima ir drąsiau. Viskas, žodžiu, apie kokias gal dešimt minučių užtrunka. Kol susipila visas sviestas ir susiplaka viskas į tokį skystesnį nei majonezas, bet panašios konsistencijos padažą. Puodą su vandeniu laikyti ant nedidelės ugnies.
Kai jau visas sviestas supiltas ir padažas padarytas, išjungti ugnį ir nukelti nuo puodo dubenį, pradėti ragauti ir dėti citrinų sulčių po truputį ir druskos, kol padažas bus tinkamo skonio. Dabar padažą padėti atgal ant puodo, dar garuojančio, bet kad tik nebūtų per karštas. Ir eiti prie kitų darbų. Kol visą kitą paruošit, greičiausiai padažas atšals ir gali netgi sutirštėti labiau… Hollandaise patiekiamas šiltas, taigi kai jau viskas paruošta, pastatyti puodą ant ugnies ir į padažą, kuris truputį bus sutirštėjęs, įdėti vieną šaukštą vandens ir plakant/maišant jį pašildyti ant nedidelės ugnies. (T. y., puodas su vandeniu ant ugnies, pats padažas nuo garų turi pašilti.) Jei pasirodys per tirštas, galima dar vieną šaukštą vandens įdėti, jis lengvai įsimaišys į padažą ir jį truputį palaisvins.
Kiaušinai virti be lukšto.
Prisipažinsiu,labai bijojau juos taip virti bet... viskas pavyko! tik reikia kantrybės ir atsargumo :)
Dabar reikia paimti keptuvę arba platų puodą (nes vis tiek ne vieną, o bent jau kokius keturis kiaušinius reikės virti), pripilti vandens, kad būtų kokie keturi cm. Vandenį užvirti. Aš tai užviriau vandenį arbatinuke ir jau verdantį pyliau į keptuvę, nes keptuvėje reikės labai ilgai laukti, kol vanduo užvirs. Taigi vanduo verda keptuvėje ar puode. Ugnį sumažiname iki mažos mažiausios ir vieną po kito įmušame kiaušinius į indelį ir iš indelio nuleidžiame į vandenį. Taip padarome su visais kiaušiniais. Pirmas kiaušinis truputį pabėgs į šonus, bet greitai baltymas pradės baltuoti, kiti truputį lėčiau, bet vis tiek taip darys.Tuomet visiškai išjungiame ugnį ir paliekame juos 11-12 minučių.Tuo metu pasiskrudinam duoną ir šoninę(keptuvėje aliejaus nereikia).
Kai praeina minėtosios 11-12 minučių ugnį vėl įjungiame keletui minučių ir leidžiame pabaigti virti.
Ant bandelės dedame bent jau 2 juosteles šoninės,dedame nuvarvinta kiaušinį ir užpilame padažu
Skanaujam :)))

2012 m. balandžio 11 d., trečiadienis

Mascarponės kremas ant keksiuko

Ir po ilgų klajonių,visiškų nesamonių ant keksiukų radau jį- tobulą kremą keksiukam!!! visi labai išgyrė,ir sunkiai tikėjo,kad viską padariau pati,bet nieko,visą tai priėmiau tik kaip vieną milžinišką,mascarponišką komplimentą! Vaišinau per velykas,kaip suprantate iš papuošimų(naudojau nedidelį šokoladinį kiaušinuką ir spalvotus pabarstukus,kad būtų kiek įmanoma spalvingiau).Receptėlį aptikau pas ,,Editos gardumynus''.Beje, keksiukai kuriuos naudojau.
24 keksiukams kremo užteks ir dar gali likti:
  • 500gr maskarponės sūrio (dvi mažos pakuotės arba viena didelė)
  • 250 ml cukraus pudros
  • 120 ml grietinėlės (35 - 36%)
  • 1 citrinos tarkuotos žievelės
viską išplakam mikseriu iki labai standžios, ir susijungusios masės. su konditeriniu maišeliu arba švirkštu dekoruojam.


P.s atsiprašau už nuotraukos kokybę,pas senelius nepavyko rasti tinkamo apšvietimo.

2012 m. balandžio 7 d., šeštadienis

Mozarella ant pomidoro

Niam niam! Puikus vadinamasis,,apetaizeris'' nors jau galima sakyti ir beveik pietūs :D
Ingridientai paprastučiai ,todėl kimbam į darbą:
Reikės: Mozarellos sūrio (aš vienam vidutiniui pomidorui sunaudojau vieną rutuliuką,kurių pakelį dažniausiai keturi.)
1 pomidoras
Alyvuogių aliejaus
Šiek tiek skysčio nuo sūrio
Druskos (jei reikia)
Šviežio baziliko,bet jei neturit tiks ir džiovintas
Eiga:
Pomidorą gana stambiom riekėlėm supjaustom,atitinkamai tiek riekelių ir sūrio.Užpilam sūrio skysčiu,pašlakstom aliejumi apibarstom bazilikais,jei norit užbarstykit druskos ,ir tiekiam :)

2012 m. balandžio 4 d., trečiadienis

Šildantis gėrimas

Sunkiai atsimenu šlykštesnį balandį...Sniegas,šaltis,drėgmė...Brrrrrrr...
Todėl noriu jums pasiūlyti gėrimą kuris ne tik sušildys bet ir papildys jūsų organizmą vitaminais :)
Reikės: 1v.š kakavos
            1 v.š medaus
             250 ml pieno
Eiga: ingridientus sudedam į puodelį, ir užpilam pienu,išmaišom ir pašildom mikrobangų krosnelėj kol sušyla ~1,30 minutės.
Ir susivyniojam šilta,šiltai :)