Jeigu manęs paklaustumėt koks tortas skaniausias pasaulyje net nedvejodama atsakyčiau , kad snikerinis.Žinoma,yra darbo (virtuvėj prasitrinu apie 3 h) ir įtemptų momentų (biskvitų pjovimas),bet viso to apvainikavime visi prašo recepto arba kokiai nors progai iškepti :) PERSPĖJIMAS: būna visko,būna kad ir nepasidalina :D
1)Karamelinis biskvitas : 2 kiaušiniai;330gr miltų;200gr cukraus;200gr rududu;1 mažas grietinės indelis;1 a.š kepimo miltelių;
- Viską išplakti,supilti į formą, įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti 40-50 minučių. Siūlau orkaitėje kepti iš viršaus ir apačios kaitinančioje pozicijoje. KOL PAGELS
- Gerai atšaldyti ir perpjauti į tris dalis
2)Šokoladinis pertepimas: 100grj kokybiško juodo šokolado;50 ml pieno;
- Garų vonelėje viską ištirpinti
3)sviestinis kremas (pats skaniausias drįščiau teigti) :200 gr rududu;100gr sviesto;100 gr riešutų (naudojau lazdynų)
- Riešutus pakepinti nulupti luobeles;kambario temp. sviestą ir rududu išsukti,supilti riešutus.
4) grietinėlės pertepimas: 400gr plaktos grietinėlės ( naudojau mūū);du šaukštai cukraus
- viską išplakam
Torto konstravimas:
- Biskvitus dėti po vieną ant lėkštės; visada biskvitą sulaistykit;
- Ant pirmo tepti pusę šokolado ir pusę grietinėlės kremo;
- Ant pirmo dedam antrą biskvitą;sulaistom;ir tepam likusį šokoladą ir visą sviestinį kremą;
- dedam trečią biskvitą ir tepam likusį grietinėlės kremą ir pasilikę šiek tiek šokolado pagal fantaziją apšlakstom ir jei nrit galit apibarstyt viskiais pabarstukais
Na o tada tortą bent valandai palikit šaldytuve,kad viskas susitovėtų,ir skanaukit! <3
Ačiū už nuostabu recepta.
AtsakytiPanaikinti