2011 m. gruodžio 26 d., pirmadienis

Snikerinis tortas


Jeigu manęs paklaustumėt koks tortas skaniausias pasaulyje net nedvejodama atsakyčiau , kad snikerinis.Žinoma,yra darbo (virtuvėj prasitrinu apie 3 h) ir įtemptų momentų (biskvitų pjovimas),bet viso to apvainikavime visi prašo recepto arba kokiai nors progai iškepti :) PERSPĖJIMAS: būna visko,būna kad ir nepasidalina :D

1)Karamelinis biskvitas : 2 kiaušiniai;330gr miltų;200gr cukraus;200gr rududu;1 mažas grietinės indelis;1 a.š kepimo miltelių;



  • Viską išplakti,supilti į formą, įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti 40-50 minučių. Siūlau orkaitėje kepti iš viršaus ir apačios kaitinančioje pozicijoje. KOL PAGELS

  • Gerai atšaldyti ir perpjauti į tris dalis


2)Šokoladinis pertepimas: 100grj kokybiško juodo šokolado;50 ml pieno;



  • Garų vonelėje viską ištirpinti

3)sviestinis kremas (pats skaniausias drįščiau teigti) :200 gr rududu;100gr sviesto;100 gr riešutų (naudojau lazdynų)



  • Riešutus pakepinti nulupti luobeles;kambario temp. sviestą ir rududu išsukti,supilti riešutus.


4) grietinėlės pertepimas: 400gr plaktos grietinėlės ( naudojau mūū);du šaukštai cukraus



  • viską išplakam

Torto konstravimas:



  • Biskvitus dėti po vieną ant lėkštės; visada biskvitą sulaistykit;

  • Ant pirmo tepti pusę šokolado ir pusę grietinėlės kremo;

  • Ant pirmo dedam antrą biskvitą;sulaistom;ir tepam likusį šokoladą ir visą sviestinį kremą;

  • dedam trečią biskvitą ir tepam likusį grietinėlės kremą ir pasilikę šiek tiek šokolado pagal fantaziją apšlakstom ir jei nrit galit apibarstyt viskiais pabarstukais

Na o tada tortą bent valandai palikit šaldytuve,kad viskas susitovėtų,ir skanaukit! <3



1 komentaras: