2012 m. birželio 19 d., antradienis

Maskarponės tortas su braškėm

Niekaip kitaip kaip tik TOBULA negalėčiau jo apibūdinti.Kai rinkausi receptą tortui su maskarpone,man iškart užkliuvo šis, nes atsiliepimai apie jį tik labai geri!
Nelabai gerai tik tai kad jis tikrai užima nemažai laiko, ir gan nemažai nervų kainuoja kol viską išmakaluoji iki baltumo, bet VERTA ir tikrai tikrai siūlau pabandyti, juk braškių sezonas jau įsibėgėjo ir jos nebėra tokios brangios :)
Reikės:

Torto biskvitui:

3 kiaušinių
150 g cukraus
140 -150 g miltų
žiupsnelio druskos
Torto kremui:
500 g Maskarponės sūrio
4 kiaušinių
80 g cukraus pudros
1,5 valg. š. želatino
žiupsnelio druskos
Torto papuošimui:

200 g braškių
1 pokelio želės
Eiga:
Biskvitas:
Prisipažinsiu, tokio puraus ir lengvučio biskvito neesu ragavusi todėl man jis begalo patiko!
 Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Į trynius suberiamas cukrus ir mediniu šaukštu arba mikseriu išplakama iki vientisos masės. Trynių masė turi būti balta. Kitame inde išplakami baltymai su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Į kiaušinių trynius supilami persijoti miltai ir mediniu šaukštu išmaišoma. Ant viršaus sukrečiami išplakti baltymai ir labai atsargiai viskas išmaišoma. Paruošta biskvito tešla nedelsiant supilama į kepimo formą, pateptą sviestu ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180-190 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min., kol torto biskvitas gražiai pagelsta.Iškepęs torto biskvitas atvėsinamas pravertoje orkaitėje. Ilgu virtuviniu peiliu nupjaunamas biskvito viršus taip, kad gautųsi 2-2,5 cm storio lakštas.
Maskarponės kremas:
Želatinas užpilamas 4 šaukštais vandens ir išbrinkinamas (apie 30-40 min.). Išbrinkęs želatinas pakaitinamas karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinamas iki kambario temperatūros. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Tryniai išplakami su cukraus pudra, kol masė tampa baltos spalvos. Pamažu supilamas želatinas ir labai gerai išmaišoma. Sudedamas maskarponės sūris (kambario temperatūros) ir gerai išmaišoma iki vientisos masės. Baltymai su žiupsneliu druskos išplakami iki standžių putų. Baltymų putos sudedamos į maskarponės masę ir labai atsargiai išmaišoma. Biskvito lakštas įdedamas į kepimo formą (kur kepė biskvitas) ir ant jo užpilamas paruoštas maskarponės sūrio, kiaušinių, cukraus pudros ir želatinos kremas
Puošimas:
 Želė supilama į dubenį ir užpilama karštu vandeniu. Braškės supjaustomos skiltelėmis (juostelėmis) ir išdėliojamos ant sustingusio kremo.Ant braškių užpilama atvėsusi ir šiek tiek pradėjusi stingti želė. Maskarponės sūrio tortas su braškėmis dedamas į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų. Sustingusį tortą aštriu peiliu atskirkite nuo tortinės sienelių.Tiekite šį tortą tik šaltą arba labai šalta,šilta maskarponė nieko gero nežada..

SKANAUS! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą