2012 m. rugpjūčio 25 d., šeštadienis

Panna Cotta

Hmm ilgai galvojau šį skanumyną, prisiklausiau kaip jis nesigauna iš pirmo karto ir kaip neverta bandyt.Bet, surizikavau ir rezultatu likau daugiau nei patenkinta :)
Reikės:
200 ml pieno 3,2 %
200 ml grietinėlės 30 %
80-100 gr cukraus
vanilinio cukraus šiek tiek
3,5 a.š želatinos

Eiga:

Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir išmirkinti apie 10 min. (vandens reikia tiek, kad gerai apsemtų želatiną). Grietinėlę su cukrumi bei vaniliniu cukrumi gerai pakaitinam, kitam puodelyje pakaitinam pieną, nuimam nuo ugnies ir jame ištirpiname želatiną. Tada į grietinėlę su cukrumi supilame pieną su ištirpinta želatina, viską gerai išmaišome ir supilstome į formeles. Paliekame kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų ir vėliau dedame į šaldytuvą kokioms 3-4 val. kad labai gerai sustingtų.Iš formelių bandom iškrapštyti savo panna cottas, jei reikia palaikykit virš garų, bet man tai vargiai padėjo.... ko gero išėmimas ir yra sudėtingiausia  panna cottos gamybos dalis..
bet dėl šio skanumyno pasistengti tikrai verta.
Tiekiam su trintom braškėm arba jų uogiene, kaip šįkart teko man :)
Skanių akimirkų :)))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą