2012 m. rugpjūčio 20 d., pirmadienis

Piemenų pyragas

gardžiausi pietūs!
Iš pradžių tai noriu pasiteisinti kodėl buvau prapuolus, be jokios abejonės atostogavau tikrai iš visos širdies, nes savo blog'ą apleidau visiškai! Kai kas nors paklausdavo ar pagirdavo blog'ą net susigėsdavau , kad naujo įrašo nė kvapo jau geras mėnuo....
Be grįžau ir su tikrai rimtu ir tooookiu skaniu patiekalu kad pirštelius apsilaižysit!
Na, o jeigu jau aprašymą skaitydami praalkot, imamės darbo
4 asmenų pietums užteks ir dar keliems liks vakarienei:
Reikės:
  • 1 didelio svogūno;
  • 2 šaukštų aliejaus;
  • 500 gr maltos kiaulienos arba jautienos;
  • 2 saliero lapkočiai;
  • 4 nedidelės morkos;
  • 1 lauro lapas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • juodų pipirų
  • druskos
  •   po 2 v.š sojų,vorčesterio padažų
  • 1 v.š  balzaminio acto
  • 2 v.š pomidorų pastos
  • 400 ml sultinio, o jei nėra tiks ir vanduo
Pyrago viršui:
10 vidutinio dydžio bulvių
druskos
30 gr sviesto
šiek tiek pieno jei reiks


Eiga:
1.Gaminame mėsos troškinį. gilioje keptuvėje pakepiname  smulkiai supjaustytą svogūną , kai jie suminkštėja dedame faršą ir gerai apkepiname.
2.Saliero kotus, nuskustas morkas dedame į keptuvę kartu su mėsa ir svogūnais, ten pat lauro lapą, česnakus, šiek tiek druskos ir pipirų.Viską patroškinę apie 10 minučių supilame sojos, vorčestero ir acto padažus, įdedame pomidorų pastos.
3.Į keptuvę supilame sultinį arba vandenį ir neuždengę troškiname apie pusvalandį kol mėsa ir daržovės suminkštės.
4. Nuskustas bulves verdame pasūdytame vandenyje o kai išverda nusunkiame įdedame sviesto ir sugrūdame kaip košei,tik nepadarykite tyrelės, to tikrai nereikia.
5.Na, po pusvalandžio mėsa jau turi būti išsitroškinus, išimkite lauro lapą ir paragaukite ar nieko netrūksta. dėkite mėsą į kepimo inda, ant viršaus bulvių ,,kepurę''.
6. I orkaitę (190 laipsnių) šauname mūsų pyragą maždaug 30-40 minučių ..
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą