2012 m. balandžio 15 d., sekmadienis

Rafaelo tortas

Mano legendinio ,,snikerinio''  turbūt nepakeis niekas,bet šis tortas taip pas vertas aplodismentų :))
Lengvas,gardus,SALDUS ir toooooks kreminis :) Paskanaukit :) tik vienas dalykas kuris mane siaubingai glumino: šaldytuvas, šaldytuvas,šaldytuvas torto geriau iš ten neišimti iki tiekiant, nes po to bus siaubingas dalykas: tortas grius :D taigi nepamirškit,kad kepant šį tortą šaldytuve būtų vietos :)
Biskvitams:
  • 5 didelių kiaušinių
  • 200gr cukraus
  • 1a.š vanilinio cukraus (esencijos)
  • 65gr.aliejaus
  • 230 gr. miltų
  • 12 gr kepimo miltelių
Kremui:
  • 1 indelio kondensuoto pieno (kambario temperatūros)
  • 200 gr minkšto sviesto
  • 450gr. plakamosios grietinėlės (36 %)
  • 50 gr kokosų drožlių
Biskvitų sulaistymui:
Recepte naudojo 200 ml vandens,1 citrinos sultis,2a.š cukraus1 citrinos žievelės
Bet pasitarus su drauge kuri jau buvo išbandžius šį tortą ir jos pasiūlyta naudoti ,,Malibu'' gėrimą kokosų skonio,tačiau pasibaisėjus jo kaina, pakeičiau likeriu ,,Dama'',visiems puikiai žinomu :)) taigi mano variantui reikės:
  • 150 ml likerio ,,dama'' kreminio
  • pusė arba daugiau citrinos sulčių
  • šiek tiek vandens ( ~ 1 a.š) kad taip stipriai nesijaustų alkoholis
Papuošimams:
  • 175 gr cukraus pudros
  • 1/2 šaukšto želatinos
  • 1 1/2 šaukšto vandens
Kimbam į darbą :
Biskvitui kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile, kol masė taps puri, šviesi ir tris kart padidės, tai užims apie 5-7 minutes.
Plakant plona srovele supilkite aliejų, paplakite dar apie minutę, kad masės susijungtų.
Dalimis suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais. Atsargiai išmaišykite, kad neliktų miltų grumulėlių (tik neplakite mikseriu).
Gautą masę supilkite į kepimo formą (dugną išklokite kepimo popieriumi) ir kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Mano kepė maždaug 33 minutes.Atvėsintą biskvitą supjaustykite į 4 arba 3 dalis ( aš pjausčiau į tris).
kremui: grietinėlę išplakam, tik neperplakit ir dedam į šaldytuvą.
Kondensuotą pieną išplakite su sviestu iki purumo, kol masė pašviesės. Supilkite kokosų drožles, permaišykite ir kremą padėkite į šaldytuvą.
Kai abu kremai atvės, išimkite iš šaldytuvo ir sujunkite abu kremus.maišykite(!) iki vienalytės konsistencijos
Sulaistymui: Viską tiesiog sumaišykit ir ragaukit,kad nebūtų per rūgštu, ir šiek tiek sumažėtų alkoholio skonis.
Konstruojam tortą:
imam vieną biskvitą,sulaistom ir tepam 1/3 kremo.
dedam 2 biskvitą,sulaistom, tepam kremu
imam 3 biskvitą,sulaistom ir dedam ant antrojo,kol kas padėkite tortą į šaldytuvą ir palikite šiek tiek susistovėti. 2h
Išėmus tortą ji aptepam likusiu kremu ir galima apibarstyti kokosų drožlėm.
Pasigaminam gėlytes:
želatiną užpilkite vandeniu, palikite išbrinkti, po to ištirpinkite ir srovele supilkite į cukraus pudra. Išmaišykite ir suminkykite masę, turi gautis plastilino konsistencijos masė. Suvyniokite į maistinė plėvelę ar maišeli, nes masė labai greitai džiūna. Atsignybkite po nedidelį gabalėlį masės, iškočiokite, su formelėm išpjaukite norimos formos figūreles, atidėkite į indą išklotą perlinėm kruopom ar ryžiais ir palikite, kad sustingtų.
Formuokit kaip tik benorit,aš dariau rožytes ir žmogučius :)


P.s ir vėl kokybė nuotraukų nekažką.... Reiks pasakyt seneliui ,kad paruoštų man apšvietimą :D

Receptas iš : ,,Neringos-blogas''

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą