2012 m. gegužės 17 d., ketvirtadienis

Grožis ir skonis.Arbatų ciklas-žalioji

Štai kaip pavadinau savo trumputuką arbatų ciklą nes jį te sudarys 3 arbatos,visos kitos ne mano nosiai taip sakant, nes nemėgstu, ir šiaip apart gerti jas kito pasirinkimo nelabai yra tačiau apie žaliąja viskas kitaip!
Tai ko gero vienintelė arbata apie kurią galėčiau kalbėti tik gerą , va ir dabar jums rašydama ją gurkšnoju.
Ši arbata man pakeičia keletą gana brangių dalykų: ,,statoilinę'' kavą, nes omgggg ji ten tokiaaa skani !!, ir šveitiklį bei kaukę veidui.
Tikrai nenoriu jums pasakoti šios arbatos kilmės istorijų nes tai tikrai neįdomu,tai ji kilusi iš Ceylono kaip ir visos kitos, bet tai tikrai nėra įdomu :p
Ji savyje turi daug gėrio kai antai ANTIOKSIDANTŲ kurie natūraliai veikia jūsų kūną, padeda jam atsipalaiduoti išvalo blogus dalykus iš jo.Taip pat tai veikia kaip kofeinas, tik jo ten nėra!
Nuslinkę į parduotuvę jos įsigyti, jei ar to neesate darę, nustebsit: yra devynios galybės šitų arbatų rūšių su įvairiausiai priedais...Ir tai tikrai nėra gerai..
Reiktų rinktis tik natūralias,be jokių skoniu žaliąsias arbatas, nes tik tada ta arbata ir turi tų naudingų dalykėlių savyje, kitu atveju tai tik blogybių maišalynės.
Štai aš virtuvėje,spintelėje,aptikau žaliąją arbatą Aromatizuotą, ir viskas pasidarė aišku,tokios negersiu,jokios naudos, nes 2 procentai joje tėra kažkokie kvapikliai..
Manau kad šiuo atveju daug protingiau rintis visiškai be jokių skonio priedų arbatą, o visą kitą,pagal skoni galima įdėti..
Pvz Vasarą labai norisi atsigaivinti,žinoma parduotuvėse yra šaltosios arbatos su braškių skoniu: najau, na jau..Ir kainuoja be galo dauug norit pasidaryt patys tokią? štai jums:
  • 200 ml atšalusios žalios arbatos
  • ledukų
  • 3-4 braškių
Braškes pertrinam per sietelį ir išbėgusias sultis supilam i stiklinę su atšalusia arbata, dar kartą perkošiam ir įdedam ledukų,galima įpilti cukraus jei norite..
Taip pat galite vietoj braškių naudoti citrinos sulčių pagal skonį,bet vėlgi siūlau nepamiršti perkošti.

Taip pat visai nesenai sužinojau kad žalioji arbata yra nepamainomas dalykėlis laikantis dietos (valo organizmą)
Na, o pabaigai..
Šveitikliui-kaukei reiks:
  • 1 a.š nuplikytų žolelių
  • 1 a.š cukraus
Jei norite tik kaukės, nemaišę su cukrumi tepkite ant veido 15 minučių.
O šveitikliui sumaišykite abu ingridientus ir šveiskite odą 2-3 min
Tik nepamirškite, kad žalia arbata yra tikrai labai stiprus ,,vaistas'' odai,nepiknaudžiaukite juo!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą