2012 m. gegužės 21 d., pirmadienis

Medaus tortas

Mama kalbino bent kelis mėnesius jį paruošti, bet niekaip neprisiruošiau ir štai jau gan senai atsirado  proga: mamos gimtadienis, susiėmiau ir padariau! Su tais lakštais kovojau laaaabai ilgai net rėkiau ant jų.... nesikočiojo,plyšo ir t.t bet pavyko ir rezultatas nustebino!!!
 18 cm skersmens tortukui:
100 gr cukraus
1 kiaušinio
50 gr sviesto
50 gr medaus
1 nubraukto a.š sodos
1 a.š vanilinio cukraus
250-260 gr miltų.
 Kremui:
Išties kremą visiškai pakeičiau ir dariau tokį senovišką grietinės,tikrai nenusivyliau!
1 l grietinės
įvairių želių,spalvotų, aš naudojau 3 rūšių+ 1 ištirpinau jau sustingusią ir įmaišiau į kremą kad būtų geresnė konsistencija tepant.
Pusės stiklinės cukraus.
1a.š vanilinio cukraus
 Biskvitai:
Kiaušinį išplakame su cukrumi iki baltumo.Medų ir sviesta ištirpiname nemažame inde ant vidutinio stiprumo ugnies. Dedame sodą- masė suputos Maišydami palaikome ant ugnies minute kitą kol spalva pasidarys panaši į karamelės.Puodą nuimame nuo ugnies įmaišome išplaktus kiaušinius. Galiausiai įmaišome vanilinį cukrų ir miltus . Tešla bus LABAI lipni.Padedame valandai į šaldytuvą.
Pravėsusią tešlą daliname į 6 gabalėlius. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Pasiruošiame du kepimo popieriaus lapus. Ant kepimo popieriaus iškočiojame apie 20 cm skersmens apskritimą ir kepame 4-5 min., kol gražiai paruduos. Kol vienas lakštas kepa, iškočiojame kitą. Iš orkaitės išimtą lakštą apipjauname pagal trafaretą (aš naudoju lėkštę), nuimame nuo popieriaus ir padedame ant grotelių ataušti. Taip iškepame visus lakštus. Iškepę lakštai turi būti gana trapūs ir kieti.
 


Kremui skirtus produktus sudedame į dubenį ir plakame iki standumo, želė gabaliukus tiesiog pasmulkinau ir Mečiau į masę. pastovėti šaldytuve mažiausiai 8 valandas.
Tikrai labai sotus tortukas, Visai pamiršau paminėti kad dvigubinau porcijas.
Niam niam, gražaus oras,gerų akimirkų!


P.S savaitėlei kitai galiu pradingti, egzaminai, pusmečiai ir kiti nemalonūs dalykėliai laukia... , tačiau kitą kartą vos man grįžus ragausim vanilinio padažo ir bananinių keksiukų su šokoladiniais čipsais ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą