2011 m. gruodžio 10 d., šeštadienis

Skaniausias šokoladainis

Pabandžiau-patiko! Žinoma,jei nemėgstat itin saldžiai tikrai nepatariu jo valgyti, nes jis tikrai laaaaaaabai saldus!
3 plytelės juodo šokolado (viso 300g)
100 g sviesto
5 lygmeni šaukštai miltų
1 stiklinė cukraus
1 indelis Rududu
100g riešutų (pvz. migdolų)
3 kiaušiniai

darbo eiga:
Šokoladą su sviestu ištirpinti vandens garų vonelėje. Sudėti cukrų, išmaišyti. Įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti. Sudėti miltus, išmaišyti. Sudėti riešutus prieš tai juos pakepinus,kitu atveju jie pasidarys kartūs. Įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Supilti trečdalį šokoladinės pasės. Ant jos šaukštu išdėlioti apie pusę indelio Rududu. Ant viršaus užpilti kitą trečdalį šokoladinės masės ir ant jos šaukštu išdėlioti likusią Rududu dalį (Rududu būtinai sudėti visą, nors proceso eigoje gali pasirodyti, kad visos skardinės yra per daug, bet iškepus pyragą per daug tikrai nebūna). Ant viršaus uždėti likusią šokoladinės masės dalį ir šaukštu palyginti, kad ji daugmaž uždengtų Rududu gabaliukus.
Kepti ne ilgiau kaip 40 min (perkepęs būna ne toks skanus). Išėmus leisti atvėsti ir prieš pjaustant palaikyti bent 3 valandas šaldytuve.Ir tikrai patariu pyrago neliesti karšto nes bus isiškas fiasko,geriau pakentėti,kad ir kaip viskas skaniai kvepia,vėliau bus malonus skonis ir estetiškas vaizdas!!


P.S Su nesaldinta MOCHA labai gardu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą