Iki kalėdų liko:4 DIENOS YEYYY!
Na gal ir per vėlai,bet geriau vėliau nei niekada Imbieriniai žmogučiai.Jie kogero labiausiai ir primena artėjančias šventes (apie mandarinus net nešneku,čia kas be ko)
ir nuteikia joms mus.šiuos sausainius galite išsikepti kelios savaitės prieš jų iškeliavima kažkur arba valgymą namuose.Net nenoriu šnekėti apie jų dekoravimą...kažkas nežemiško ir tokio atpalaiduojančio!!!!!
Prie reikalo galų gale:
3 puodeliai / 350 gr. miltų
1 1/2 a.š malto imbiero
1 a.š malto cinamono
1/4 a.š kvapiųjų pipirų
1/2 a.š valgomosios sodos
175 gr kambario temperatūros sviesto
5 v.š rudojo cukraus
8 v.š dirbtinio medaus.nenaudokit tikro medaus,bus per saldu
6 v.š pieno
Eiga:
Į dubenį suberkite miltus, prieskonius, sodą ir viską gerai išmaišykite.
Sviestą su cukrumi ištrinkite iki purios masės, vėliau supilkite cukraus sirupą ar skystą medų, viską išmaišykite.
Pakaitomis į sviesto masę įmaišykite miltus ir pieną, viską gerai sumaišykite.
Ant miltais pabarstyto stalo tešlą gerai išminkykite rankomis ir suformuokite rutulį, kurį įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą, palikite per naktį ar bent 3valandom.
Tešlą iškočiokite ir išspauskite norimomis formelėmis. Sausainiukus perkelkite į skardas padengtas sviestiniu popieriumi.
Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp. kepkite apie 10 min. kol sausainiai pradės ruduoti.
Tikrai puikūs sausainėliai :)
Gražių švenčių!!!!!!!<3
Na gal ir per vėlai,bet geriau vėliau nei niekada Imbieriniai žmogučiai.Jie kogero labiausiai ir primena artėjančias šventes (apie mandarinus net nešneku,čia kas be ko)
ir nuteikia joms mus.šiuos sausainius galite išsikepti kelios savaitės prieš jų iškeliavima kažkur arba valgymą namuose.Net nenoriu šnekėti apie jų dekoravimą...kažkas nežemiško ir tokio atpalaiduojančio!!!!!
Prie reikalo galų gale:
3 puodeliai / 350 gr. miltų
1 1/2 a.š malto imbiero
1 a.š malto cinamono
1/4 a.š kvapiųjų pipirų
1/2 a.š valgomosios sodos
175 gr kambario temperatūros sviesto
5 v.š rudojo cukraus
8 v.š dirbtinio medaus.nenaudokit tikro medaus,bus per saldu
6 v.š pieno
Eiga:
Į dubenį suberkite miltus, prieskonius, sodą ir viską gerai išmaišykite.
Sviestą su cukrumi ištrinkite iki purios masės, vėliau supilkite cukraus sirupą ar skystą medų, viską išmaišykite.
Pakaitomis į sviesto masę įmaišykite miltus ir pieną, viską gerai sumaišykite.
Ant miltais pabarstyto stalo tešlą gerai išminkykite rankomis ir suformuokite rutulį, kurį įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą, palikite per naktį ar bent 3valandom.
Tešlą iškočiokite ir išspauskite norimomis formelėmis. Sausainiukus perkelkite į skardas padengtas sviestiniu popieriumi.
Orkaitę įkaitinkite iki 180C temp. kepkite apie 10 min. kol sausainiai pradės ruduoti.
Tikrai puikūs sausainėliai :)
Gražių švenčių!!!!!!!<3
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą